Яблуко

      

      Яблука - це плоди яблуні.  Вважається, "батьківщиною" цього дерева є Казахстан. Люди  давно  помітили, що яблука є скарбничкою корисних речовин та вітамінів. 

       Яблука можна їсти свіжими, сушеними, моченими, вареними, квашеними, печеними, консервованими. А також з них виготовляють джеми, компоти, варення, повидло.  
    
      Яблука у свіжому вигляді і у вигляді джему та повидла використовуються як начинку для пирогів та різноманітної випічки.
     А ще  свіжі яблука навіть додають у салати!

      За швидкістю визрівання яблука бувають літніми, зимовими та осінніми. 

      Вони бувають і різними за кольорами. А чи знаєш  ти, що в залежності від кольору у яблук інші властивості:


     🍏 Зелені яблука сприятливо вливають на міцність кісток  та зубів, мають протизапальні властивості. 

    🍎  Червоні покращують функцію пам'яті, серця, знижують ризик захворювання раку.
    🍏  У  зелених яблуках вітаміну це більше, ніж у червоних.
    🍎  Чим  менше яблуко, тим більше воно містить вітамінів та мікроелементів.
   🍏   Жовті яблука рекомендують вживати для підвищення імунітету та поліпшення зору.


Цікаві факти  про яблука


 🍎  За дослідженнями археологів яблука почали вживати у їжу вісім з половиною  тисяч років тому.

🍏   В давнину вважали, що якщо з'їсти яблуко перед тим, як лягти спати, сон буде спокійним


🍎   До Європи яблука потрапили завдяки римським солдатам і в давнину вважались розкішшю і були ознакою багатства. Яблука були обов'язковими фруктами на столах заможних греків та римлян.


🍏  В місті Кролевці Сумської області росте яблуня, яка належить до числа природних чудес України. Вік живого пам'ятника природи понад 200 років.




Немає коментарів:

Дописати коментар